Sombere economie noodzaakt bedrijven tot communicatie

economieHet conjunctuurbeeld van de Nederlandse economie is onverminderd slecht. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek in een update over de stand van de economie. Volgens het CBS blijft het consumentenvertrouwen laag, krimpt de consumptie en stevent Nederland dit jaar opnieuw af op een recordhoogte van het aantal faillissementen.

Het zijn het niet alleen kleine ondernemers die moeite hebben om het hoofd boven water te houden. Ook steeds meer grote bedrijven die al tientallen jaren bestaan redden het niet door de aanhoudende financiële crisis. Dat zegt curator Marcel Teunis in het NOS-nieuws. De crisis zorgde in 2009 al voor een record. Dit jaar gaat het volgens het CBS ook die kant op.

In het onzekere economische klimaat zien veel organisaties zich in toenemende mate genoodzaakt te bezuinigen. Het is verleidelijk om ook in het communicatiebudget te snijden. Willen ondernemers echter hun positie in de markt verstevigen, dan is een strategische aanpak van de communicatie belangrijker dan ooit. Educomm kan organisaties helpen bij hun communicatie. Dat doen we zowel planmatig als met concrete projecten. Meer weten? Neem contact met ons op.

Geplaatst in Nieuws