Honderd deelnemers aan communicatieworkshop

Zo’n honderd belangstellenden bezochten donderdagavond 16 mei onze communicatieworkshop de tijdens de Netwerkbijeenkomst van het Bisdom van ’s-Hertogenbosch. Rond het thema “Groeien in geloof?” verzamelden zich in totaal 250 kerkbestuurders en vrijwilligers in Conferentieoord Emmaus te Helvoirt.

De workshop was bedoeld om parochies een handvat te geven om strategisch na te denken over de inzet van communicatiemiddelen. Daarbij was de Trap van Quirke behulpzaam. Aan de hand van dit model werd gekeken of de verwachtingen van veelgebruikte communicatiemiddelen wel realistisch zijn.

Het tweede gedeelte van de workshop ging in op een praktijkvoorbeeld van gefuseerde parochies. Corrie Vervest van de Tilburgse Goede Herderparochie vertelde over hoe redactieleden van verschillende parochies nu online samenwerken aan een gezamenlijk parochiemagazine. Hierbij gaf zij live een demonstratie van het online systeem Parochiemagazin waarmee redactieleden het blad vanuit verschillende locaties samenstellen.

 

Quirke

Communicatieontwikkeling (naar Trap van Quirke)

Geplaatst in Nieuws Getagd met , ,