Open source: “What’s in it for us?”

Webcultuur Open Source‘Open source’ omvat meer dan een manier om software te ontwikkelen. In een presentatie die ik gisterenavond gaf aan mijn medestudenten Communicatiemanagement aan de Hogeschool van Utrecht, ga ik aan de hand van de Afrikaanse volkswijsheid Ubuntu in op de filosofie die achter het open source principe schuilgaat. Dit wordt gevolgd door een kort historisch overzicht van het ontstaan van open source software, beginnend bij besturingssyteem UNIX. Hiervoor put ik hoofdzakelijk uit het boek “Gewoon voor de fun” van Linus Torvalds (1999).

<p style="margin: 0 apotheke viagra preis.6em 0px 0.3em; padding: 0px; line-height: 19px; color: #4e4e4e; font-family: ‘Segoe UI’, Calibri, ‘Myriad Pro’, Myriad, ‘Trebuchet MS’, Helvetica, Arial, sans-serif; font-size: 13px;”>

De presentatie verwijst naar vijf filmfragmenten die via Youtube te bezichtigen zijn. De achtergrondinformatie staat in de ‘notitieweergave’. Het bestand is gemaakt met LibreOffice Impress en opgeslagen als MS Powerpointpresentatie (.ppt).

Download:

Presentatie webcultuur Open Source

 

Marc de Koning

Zelfstandig communicatieprofessional die met plan en praktijk mensen en organisaties communicatiever maakt.

Facebook Twitter LinkedIn 

Geplaatst in Blogs Getagd met , ,