MKB-impuls van 170 miljoen euro, mits goede communicatie

Het midden- en kleinbedrijf kan de komende drie jaar rekenen op een impuls van 170 miljoen euro. Dat blijkt uit het rapport ‘Verkenning MKB-financiering’ van het ministerie van Economische Zaken waarin knelpunten en oplossingen worden behandeld omtrent financieringen in het MKB. Betere communicatie wordt als een van de twee generieke maatregelen beoordeeld die een positief effect hebben op financieringen in het gehele MKB.

MKB-impuls van 170 miljoen euro mits goede communicatieVoorlichting en educatie

Met name op het gebied van communicatie en educatie ligt er een taak voor financiële instellingen zoals administratiekantoren om ondernemers adequaat voor te lichten en te begeleiden. Zij kunnen MKB-ers helpen om de kwaliteit van kredietaanvragen te verbeteren, de kansen op zakelijk succes te vergroten en de bewerkingskosten voor financiers te verlagen.

Nieuwe regelgeving

Het rapport stelt ook verdere verfijning van kapitaaleisen in een nieuwe regelgeving voor, zodat deze meer in lijn komen met de werkelijke risico’s en MKB-financiering aantrekkelijker wordt voor banken en verzekeraars, zonder daar bij de totaaleisen te verlagen en afbreuk te doen aan de stabiliteit van het financiële systeem.

‘Financiering bedrijven van levensbelang voor economie’

Het rapport van het ministerie komt tegemoet aan een brief van minister Henk Kamp aan de Tweede Kamer waarin hij stelt dat financiering van bedrijven van levensbelang is voor het herstel van de economie. “In het bijzonder voor gezonde bedrijven met goede vooruitzichten moeten juist nu de kredietlijnen openstaan en moet er voldoende risicokapitaal beschikbaar zijn”, aldus Kamp. “Door de huidige economische ontwikkelingen, ook ten aanzien van de financiële sector zelf, staat de financiering van met name het mkb momenteel onder druk.”

 

Geplaatst in Nieuws Getagd met , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.